Dette er en efterhånden fin tuned opskrift på hvordan de brunede kartofler skal laves, således at de virkelig smager godt. Slanke eksperter, smut herfra - dette er ikke en side for jer.
Ingredienser
Tilberedning
Vandet hældes fra glaskartoflerne.
Stegepanden opvarmes på fuldt blus, og bunden af panden dækkes med et lag sukker på en halv til tre kvart centimeter. Sukkeret opvarmes til det hele er smeltet - sørg for at sukkeret ikke brænder på ved at vende lidt på panden. Sørg desuden for at undgå at sukkeret bobler for meget. Sukkeret er klar, når der ikke kan ses nogen krystaller mere i lagen.
Herefter tilføres omkr. 25-50 g smør, som fordeles i sukkerlagen.
Glaskartoflerne tilføres til lagen, og der røres godt rundt. I starten skal man være opmærksom på at kartoflerne nedkøler sukkerets temperatur, hvilket kan få sukkeret til at størkne. Kogepladen skal således stadig være på fuldt blus sålænge dette er tilfældet, men når sukkeret igen er smeltet må det gerne justeres ned, således at sukkerlagen blot simrer.
Sørg for hele tiden at røre i kartoflerne. Gøres dette ikke risikrer de at brænde på og eksplodere ud over hele køkkenet. (Det giver et utroligt svineri)
Rigtig gode brunede kartofler opnås, hvis der bruges rigeligt med sukkerlage som kartoflerne kan soppe i, og de får rigeligt tid til at soppe i lagen. Kartoflerne må gerne simre i en halv times tid i lagen. Dog behøver de ikke være på stegepanden sålænge. Når de er færdige kan de med fordel sættes i et fad sammen med lagen, og puttes i ovnen til senere servering.